Joulukuusta hakemassa
17.12.2006 Klo 18.53
Viikko jouluaattoon

Tänä aamuna lähdimme Pekan, Mustin (Lapin pystykorvan ) kanssa etsimään joulukuusia. Niitä piti hakea kaksi kappaletta.

Kun saavuimme perämetsään Vähänaisten järvelle aurinko heloitti lämpimästi. Menimme katsomaan uutta rakenteilla olevaa tietä Kurikasta - Linnakorpeen. Huomasimme, että alueelle oli syntynyt syvä kaivaus, joka oli veden vallassa. Pitkästä aikaa näin metsässä ihan lumivalkoisen jäniksen. Mustille tuli kiire haistoi jälkiä.

Metsätöitä riittää meille. Niin paljon oli tuulen kaatamia puita. Metsässä on mukava liikkua mieli rauhoittuu . Metsä on lähellä asutuskeskustaa. Heille on tehty hieno ulkoilureitti, jota voi käyttää hiihtämiseen, juoksemiseen, kävelemiseen ja koiran ulkoiluttamiseen. Niinpä siellä tapasimme monelaista kulkijaa.

Joulukuusen etsiminen on aina vaikeaa. Niin paljon on hienoja kuusia, että on vaikea valita. Aina kun katselee kuusipuuta ylöspäin yhdeltä suunnalta se näyttää sopivalta. Mutta kun kääntyy katselemaan puuta toiselta puolelta niin siinä on harvat oksat.

Kaksi tuntia kun kävelimme ja ihmettelimme niin vihdoin viimein kuuset löytyivät. Pekan valitsema kuusi oli kapea ja pitkä niin kuin itsekin. Minun kuusi oli tuuhea ja leveä, joka näytti ihan sopivalta.

Nyt ei muuta, kun kuuset autoon ja kotimatkalle. Mustikin oli tyytyväinen kuusten valintaan siltä ainakin vaikutti. Kotiin tultuamme kannoimme kuuset navetan vinttiin odottamaan jouluaattoa.