ONKO OIKEIN ETTÄ VALTIO TULEE?
11.05.2010 Klo 13.39
PANKIT KURIIN!

Kreikan tuki puhuttaa työttömyyden ohella tällä kertaa eniten kansalaisia. Kreikan tuki on noussut mittasuhteisiin, jotka ovat tavalliselle kansalaiselle mahdottomia käsittää. Valitettavasti ei tukien loppu ole vielä näkyvissä. Julkisuudessa olleiden arvioiden mukaan pian on Espanja ja muut pienet maat mukana tukien saama jonossa ja ehkä pian Suomikin,koska velkavauhti on ihan sokeaa.

Kreikan tuen määrä on poskettoman suuri. Valtionvaranministeri on julkisuudessa todennut, ettei varoja saada ehkä koskaan takaisin. Mitä avustusta tämä on? Ja onko se Suomen perustuslain vastaista jos muita maita avustetaan? Ei ole ihme, että kansalaiset kysyvät, onko tämä todella välttämätöntä?

Kysyn, onko kaikkien maailman pankkien johtajien holtittoman lainanannon virheet maksettava yhteiskunnan varoista? Muualla yhteiskunnassa yritysten omistajat tai virheiden tekijät vastaavat tekemiensä väärien ratkaisujen seurauksista.

Tuki turruttaa kaikki pankkielämän tiettyyn välinpitämättömyyteen ja toisaalta härskiin omanedun tavoitteluun. Pankit ajavat konkurssiin sellaisia yrityksiä, joilla olisi riskeistä huolimatta selviytymismahdollisuuksia. Valtion vastatessa pankkien kaikista tappioista on helpompaa panna yritys konkurssiin ja rahastaa virheratkaisujen seuraukset valtiolta.

Voidaan kysyä, onko oikein, että Suomen valtio vastaa kaikista EU:n pankkien tekemistä virheistä. Maailman pankkien pelastamiseksi Suomen ei pitäisi ryhtyä. Pankkeja ei pitäisi tukea sokeasti vaan tehdä välttämättömät joskus kipiätkin ratkaisut heti. Suuret tuet EU:n pankkimaailmaan johtaa vaan väärinkäytöksiin. Tässä tuessa yritetään pelastaa Kreikka, mutta todellisuudessa kuitenkin EU:n pankkimaailma.

Joku tolkku se pitää olla tukien maksamisessakin. Vai onko niin, että kukaan ei kanna vastuuta tekemisistään pankkimaailmassa? Yritysmaailmassa ei tällainen peli vetele.
Yritysmaailmassa mukana olleena yli kolmekymmentä vuotta olen tullut siihen tulokseen, että kyllä pankki lypsää meitä yrittäjiä kaikenlaisilla pankkimaksuilla.

Nyt kun olen ajatellut ottaa käyttöön maksupäätteen, kun mankeli jota olen käyttänyt 31 vuotta ei kuulemma kohta enää voi käyttää. Pankkikortit ovat nyt tehty sellaisiksi, että ne eivät enää käy mankeliin. Minusta mankeli on hyvin yksinkertainen laite ja hyvin toimiva. Vain yhden kerran on sattunut niin, että varastetulla kortilla maksoi yksi asiakas, pankki ei tietenkään maksanut sitä minulle, koska en ollut tarkastunut henkilöllisyyttä.

Laskeskelin eilis iltana kuinka paljon kuluja siitä maksupäätteestä tulee. Kyllä pienyrittäjille niin paljon, että uskon siihen, että moni yrittäjä lopettaa eikä hanki sellaista päätettä. Kaikenlaiset luottolaitokset ovat tulleet rahastamaan. Ennen pankissa sovittiin ja sillä selvä. Nyt on kaikenlaisia yrityksiä jotka kaikki ottavat omansa.

Minusta paras maksuvälinen on raha. Silloin ihmiset tietäisivät mitä ostaa eivätkä eläisi yli varojen. En ihmettele nykyaikana, kun yhä usemmmat ovat maksuvaikeuksissa, koska visa vaan vinkuu. Pikaluottoja tarjotaan joka paikasta.

Ei mutta nyt höpinät pois ja nyt on lähdettävä kuuntelemaan, mitä Paavo Väyrysellä on sanottavaa Tampereella. Ainakin hän vastusti EU:ta ja rahaliittoon menemistä. Mitähän hän nyt puhuu? Toivottavasti viisaita niin kuin aina ennenkin.